Een dagje en nacht vissen op twee soorten wateren.

Een dagje en nacht vissen op twee soorten wateren.

Paar uurtjes op een meer

Mijn vader en ik gingen een paar uurtjes op een meer in Schagen (Noord-Holland) vissen op karper. Na het water te hebben geobserveerd met mijn Drone, had ik een tweetal mooie stekken gevonden pal tegen een grote rietkraag aan. Mijn vader bekeek nog even met onze voerboot het bodemverloop. Ik had gewoon gelijk, daar waar ik een mooie stek had gevonden met mijn Drone, bleek ook nog een mooie kuil in de bodem te zitten. Dit moest karper opleveren. Ik had mijn ene hengel voorzien van een D-rig, met een Red Mani Spy boilie, de andere hengel had ik een blowbackrig aangedaan, voorzien van de Yellow Victory boilie. Nadat wij hadden uitgevaren, liep de hengel met de Red Mani Spy al heel snel af. Na een mooie dril, ving ik een schubkarper. (Zie Foto links). Niet veel later liep ook mijn 2e hengel af. Wat een run was dit, mijn beetmelder piepte erover. Ik schrok ervan. Ik pakte heel snel mijn hengel van mijn rodpod en ik wist na ongeveer 20 minuten drillen, wederom een mooie schubkarper te landen. (Zie foto rechts) Mijn vader was weer de (op)schepper. Mijn vader had die dag ook een schubkarper gevangen.

Met een voldaan gevoel gingen wij naar huis en kon trots aan mijn moeder vertellen dat de Yellow Victory en de Red Mani Spy ons een geweldige visdag had opgeleverd.

Een nacht op een groot kanaal

De volgende dag gingen wij een nacht op een groot kanaal van 15.6 km lang vissen. (Zie foto’s)

Wij hadden drie dagen een klein beetje voorgevoerd met de Red Mani Spy en de Yellow Victory. Ondanks dat iedereen ons vertelde dat dit een heel moeilijk kanaal was, had ik toch vertrouwen. Wij kwamen rond de middag aan, na mijn vader te hebben geholpen met het opzetten van onze tenten etc. ben ik met de boiliepijp eerst nog een klein beetje gaan voeren. De stekken hadden wij vooraf al bepaald met onze voerboot. Ik heb erg veel vertrouwen in de Red Mani Spy en Yellow Victory dus deze boilies gingen uiteraard weer aan mijn rigs. Na het uitvaren zijn wij eerst gaan barbecueën. Nachtvissen op karper blijft altijd een prachtig avontuur. Heerlijk genieten van een korte vakantie. Dat gevoel heb ik 

altijd. Als wij gaan nachtvissen, nemen wij altijd onze hond Scott mee. (Zie foto) Hij slaapt altijd bij mij in de tent. Helaas bleef het de hele avond en nacht stil. De volgende ochtend werd ik gewekt door een harde run op mijn linker hengel. Ik rende mijn tent uit en riep mijn vader. Beet! 

Na een lange dril, schoot de karper van links naar rechts door het kanaal en door de slip van mijn molen heen. Na ongeveer 15 minuten had ik hem zo goed als afgedrild. Mijn vader deed ons schepnet in het water en vlak voor het netkoord, schoot de lange sterke schubkarper los. Ik baalde enorm, maar ook dit hoort bij het vissen. De rest van de ochtend bleef het helaas geheel stil. Vroeg in de middag besloten wij naar huis te gaan. Al met al was het weer een leuke sessie.

Groetjes van Tristan en Scott

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *