Heppie een Dippie?

Heppie een Dippie?

Is het winter, lente, zomer of herfst? Ik laat geen dipje met rust.
Of het nu om extra soaken, attractie of maken van voerkolommen gaat, liquid boiliedip moet er voor mij bij!

Persoonlijk vis ik graag met freezer dumbells of zigmix. Deze dumbells worden dan deels tot diverse kleine stukjes en tot poeder gemalen. Om dit nog extra te boosten meng ik er ongeveer 250ml boiliedip per kilo gecrushte dumbells of zigmix doorheen. Dan even goed mixen en een kwartiertje laten intrekken.

Dan te water ermee. De helft van de mix kneed ik in verschillende maten balletjes van +- 30, 50, 75 en 100 mm. De andere helft mag juist goed los blijven. Na het voeren met de spomb of Fly-ball lossen de deeltjes en ballen in verschillende tijden min of meer op om de extra attractie zo lang mogelijk te rekken vanaf het voermoment.Tijdens de wedstrijden timen we dan de reactie en oplostijd onder het eigen kantje. Vervolgens wordt de stopwatch zo ingesteld dat we na elk voermoment de timer kunnen instellen om het volgende voermoment aan te laten sluiten. Hiermee zorgen we dat er continu attractie en dus actie rond het aas aanwezig blijft.

In de koude maanden gebruik ik puur de liquid boiliedip, maar in de zomer gaan er ook wat liters sardine- en/of hennepolie doorheen. Deze olie trekt dan in de gecrushte dumbell deeltjes. Nadat het voer op de bodem ligt stijgen de kleinste, met olie verzadigde deeltjes, omhoog en lekt de olie eruit. Hierdoor komen de flavours van bodem tot oppervlakte in een voer-/smaakkolom, waardoor je de vis trigger in alle waterlagen.

Jesse Feuerriegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *