Succesvol zijn na de vorst.

Succesvol zijn na de vorst.

Afgelopen maand was een periode van extreme kou en veel sneeuw dat was niet ten goede voor de karper. De vis gaat minder zwemmen waardoor ze minder voedsel nodig hebben en ze over gaan op hun reserve. In deze periode is het dan ook zaak dat je karper lokaliseert en dat kost veel tijd en voorbereiding.

Daarom ben ik ook vaak langs de waterkant te vinden zonder hengel bewapend met een polaroid bril en warme stevige schoenen. Als ik mijn rondes langs het water loop let ik op een aantal dingen, zo let ik op belletjes, kolken, riet wat beweegt of misschien wel een draaiende vis. Het is niet altijd zo dat je deze dingen ziet en moet je naar andere spots zoeken zoals, een treurwilg die mooi over het water hangt of duikers en sluizen maar ook bruggen. Dat zijn vaak plekken waar de vis zich ophoudt en kan schuilen tegen de kou en tegen elkaar aan kunnen kruipen om toch warm te blijven. Vaak als ik een plek gevonden heb waar ik vermoed dat er vis zit maak ik graag gebruik van een deeper. Om er zeker van te zijn en alle informatie die je krijgt is mooi meegenomen. Denk aan bodem verloop watertemperatuur hoeveel vis er zit of misschien er helemaal geen vis.

Deeper

Als ik de vis gevonden heb ga ik de plek voorzichtig aanvoeren met kruim en kleine stukjes boilie dan moet je denken aan 1 a 2 klein handjes. De reden dat ik weinig voer is omdat de vis zijn metabolisme erg traag is en je ze niet wil verzadigen. Toch ga ik op zoek naar meer plekken omdat ik geen voorstander ben van lang op 1 plek zitten daarom geef ik de desbetreffende plek 1.5 a 2 uurtjes en ga dan door naar de volgende, denk aan pen vissen maar dan met een statisch systeem. De reden die erachter zit is dat ik de vis wil haken op een voedsel of nieuwsgierigheid prikkel want een aas opname is genoeg als je scherp zit te vissen.

Als laatste tip die ik mee wil geven is, heb je een interessante stek gevonden bij de obstakels zorg dan dat je weet wat je doet en vis met een visveilig systeem zoals een helikoptermontage of chod-rigs. 

Catch your dream carp! 
Danny van Logchem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *