Najaars visserij van Danny van Logchem

Najaars visserij van Danny van Logchem

De zomer is ten einde, de dagen worden korter en de karper vreet zich vol… Het najaar is begonnen!
Zoals ik in mijn laatste blog schreef zit er niet veel verschil in mijn visserij qua voor en najaar.In dit stukje wil ik jou meenemen in mijn najaars visserij. Met mijn najaars visserij zoek ik voornamelijk de kleinere wateren met een mooi bestand, waar ik de winter door kan blijven vissen.Daarom kom ik snel uit bij een water wat druk bevist is in de zomer en de vissen de klappen van de zweep kennen.

Het is dus voor mij belangrijk dat ik de ‘hotspots’ en de gewoontes van andere vissers vermijd, dat betekent dat ik zelf me stek ga uitzoeken en moet onderhouden.De keuze van mijn aas en voer is een belangrijk punt, het moet vers zijn en de karper moet er zijn voedingsstoffen uit kunnen halen alleen zo blijven ze terugkomen en uiteindelijk ga je ze dan ook vangen.Als je aas weinig stoffen bevat waar de karper iets aan heeft is mijn ervaring dat je ze niet lang op je voerstek zal blijven houden, daarom is mijn vertrouwen hoog in de boilies van TKBoilies en zet ik ze zonder twijfel in.

Op de voerstek ben ik voorstander van een losse hookbait op de hair met dezelfde smaak als waar ik mee voer om zo argwaan te vermijden.Zelf vis ik met 1 hengel op de voerplek en de andere hengel probeer ik meer de buitenranden op te zoeken in de hoop dat de grotere vissen zich daar bevinden.Graag vis ik in deze periode de schemer uurtjes zowel de ochtend als de avond, die zijn voor mij het meest productief.Ik vind misschien wel het belangrijkste van het najaars vissen dat ik het niet koud krijg dus is goede warme kleding een must voor mijn visserij in de koude dagen, want ik vind niks erger dan het koud hebben langs de water kant!

Ik hoop dat ik je met dit korte stukje een beeld heb gegeven over mijn visserij in deze periode van het jaar en misschien er zelf ook wat aan hebt. 

Geschreven door:
Danny van Logchem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *