TK Boilies versus Carp Garden!

TK Boilies versus Carp Garden!

TK Boilies versus Carp Garden!
Geschreven door Jesse Feuerriegel, TK’s PR Teamlid

Een week die ik niet snel vergeten zal: vol energie starten en gebroken maar voldaan naar huis, nadat maar liefst 48 prachtige parels de boilies van TKBoilies en mijn net gevonden hadden.

Carp Garden is een water van 1,6 hectare met stuk voor stuk handgeselecteerde prachtkarpers, van klein tot groot! De karpers kennen het begrip ‘vissers’ maar al te goed. Zo bleek ook aan de vangsten in de twee weken voor mijn trip, slechts 6 vangsten werden er geboekt. Dit wetende besloot ik niet te fanatiek te starten met voeren. Met slechts 1,5 kilo boilie-mix gecentreerd per hengel, 25% hele boilies en 75% verkruimeld. Omdat ik het water niet eerder bevist had, mixte ik drie soorten boilies door elkaar: Pink Creamer, Green Teardrop en de Orange Lie. Door de boilies te verkruimelen krijg je direct meer attractie op je stek, omdat de smaakstoffen sneller uitlekken. De hele boilies doen daar in verhouding langer over, al zijn alle TKBoilies en pop-ups snel uitlekkend door hun open structuur.

Actie met je voer staat gelijk aan actie op je stok!

Na het aanvoeren van zes plekjes verdeeld over het water heb ik ze 2 uur met rust gelaten, zonder ze te bevissen. Dit moment is spannend. Zoekend naar enige beweging in het water rondom de stekjes zag ik op meerdere plekjes steeds meer activiteit. Na twee uur beaasde ik alle stekken opnieuw maar met 0,5 kilo per plek en legde er om en om 3 hengels scherp. Dit keer mixte ik mijn aas niet om naast de voorkeursstek ook het favoriete bolletje te achterhalen.

Ik hoopte natuurlijk op runs. Het liefst direct, maar mocht dit niet zo zijn dan zou ik wisselen ik met de andere plekjes om zo snel een idee te krijgen waar de karpers zich ophouden. Zo ver kwam het niet. BAM! Na 1,5 uur de eerste vis op de mat en direct een ware parel! Na de eerste nacht 4 karpers geland te hebben rest er in de ochtend maar één reactie. Meer boilies! Nog steeds voerde ik 6 stekjes aan met 3 kilo per keer en wissel na elke vangst van stek. Zo viste ik telkens op een plek waar al enige uren zonder haak geaast kon worden, zodat het wantrouwen bij de karper naar de achtergrond verdween. Als dit niet werkt, dan ga ik steeds iets verder van het voer vissen.

Gedurende de week bleek de vis dol te zijn op de Orange Lie en de Pink Creamer. Helaas na dag vier, je raadt het al, Orange Lie en de Pink Creamers op… pffff!

De Green Teardrop deed het in het begin minder dan de Pink en de Orange, maar nu zonder de Pink en Orange in het water ging deze juist weer beter dan de Orange en Pink eerder bij elkaar. Uiteindelijk kwamen 48 karpers in één weekje kijken waar al die lekkere boilies TKBoilies vandaan kwamen!

Vissen op karper blijft hoe dan ook altijd zoeken naar signalen om van te leren en jezelf als visser te kunnen verbeteren. Hopelijk heb ik je een klein beetje op weg kunnen helpen!

Gegroet en veel visplezier,
Jesse Feuerriegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *