Jonathan Opschoor

Jonathan Opschoor

Even voorstellen: TK PR’s teamlid Jonathan Opschoor

Mijn naam Jonathan Opschoor en ik ben 19 jaar oud. Ik doe de opleiding werktuigbouwkunde en mijn grootste hobby is (karper)vissen. Toen ik 9 jaar oud was, ving ik mijn eerste karper. Vanaf die tijd ben ik echt fanatiek gaan karpervissen. Ik ging steeds vaker met mijn vader mee naar de waterkant en later ook met vrienden.

Karpervissen zie ik als iets rustgevend, lekker met vrienden van de natuur genieten en veel leren van de onderwaterwereld en wat zich daar afspeelt. Meestal vis ik op niet al te groot stilstaand water. Het liefst ga ik opzoek naar de vis, dit doe ik dan vaak stalkend met een pennetje. Met deze visserij zie je namelijk precies hoe de karper op dat moment op dingen reageert en kan je daar dan op inspelen. Een voorbeeld van zo’n situatie was op een zonnige middag. Ik spotte een mooie koikarper en ben deze toen gaan volgen. Telkens draaide hij weer terug naar een hoekje met wat vuil op het water. Ik gooide daar een handje tijgernoten, de vis toonde alleen geen enkele interesse. Ik besloot wat gebroken boilies erbij te voeren, na een paar minuten kwam de vis weer aanzwemmen. Nu begon hij wel met azen, ik voerde meer bij en na een paar minuten kwamen er ook nog 2 schubkarpers op de voerplek. Het schouwspel was goed te volgen. Ik pakte rustig mijn hengel en liet mijn haakaas een halve meter voor de koikarper zakken. De vis draaide er vrijwel meteen naar toe en niet veel later lang hij in het net. Zulke momenten vind ik mooi om vast te leggen en dat doe ik dan ook door er een mooi filmpje van te maken.

Het plezier van karpervisser voor jong en oud

Mijn mooiste vangst was een mooie spiegelkarper van ruim 42 pond.

Ik vis graag met de Red Mani Spy boilies omdat ze mij elke keer weer verbazen met hun vangkracht. Ik vis met de boilies van TKBoilies omdat ze bestaan uit verse producten en door ervaren vissers lang getest zijn. Van mij als TK PR’s teamlid kunnen jullie verwachten dat ik mijn passie en kennis met jullie deel. Dat zal ik doen door middel van filmpjes en stukjes tekst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *