Visvakantie op Windmill-Lake (Frankrijk)

Visvakantie op Windmill-Lake (Frankrijk)

November 2017, geschreven door: Petra Krijgsman.

Dit jaar besloten wij om een visvakantie te plannen. Normaal wil ik even niets met vissen te maken hebben tijdens mijn vakantie, maar we hadden leuke verhalen gehoord over Windmill-Lake waar Ton en ik even op adem konden komen. Het werd dus een visvakantie aan het Windmill-Lake in Vamaus, Frankrijk.

Op vrijdag 29 September 2017 was het dan zo ver, alles stond klaar om richting Frankrijk te gaan. Na een autorit van ongeveer 7,5 uur werden we hartelijk ontvangen door de beheerders. Kopje koffie en even een praatje … heel vriendelijk!

Na een tijdje werd het tijd om een chalet aan te wijzen, wij hadden stek 4 en werd er verteld waar je gebruik van kon maken. Voor karpervissers is dit echt een paradijsje, prachtige vissen en een goed onderhouden visbestand. 

Op Windmill-Lake moet je wel een beetje kunnen vissen, want het is niet altijd even makkelijk, maar dat maakt het vissen wel een stuk leuker volgens Ton.

Oase van rust

Op Windmill-Lake is het echt genieten van de natuur en van de rust. Na het gehaaste leven van tegenwoordig is dit best een verademing. Al moet je er wel even aan wennen, maar dat duurt niet lang.

Windmill-Lake-Bistro-Maaltijden

Op Windmill-Lake is het mogelijk om gebruik te maken van maaltijden, ontbijt, lunch en diner. Dit is natuurlijk niet verplicht, als je zelf wil koken ook geen probleem, alleen mis je wel de heerlijke maaltijden die klaar gemaakt worden door de beheerders Anton en Diaan.

De maaltijden kunnen genuttigd worden in de bistro, maar de maaltijden kunnen ook bezorgd worden in je chalet. Wij hadden besloten om van hun diensten gebruik te maken, we hadden tenslotte vakantie. Daar hebben we geen spijt van gehad, het eten was werkelijk heerlijk en genoeg.

Windmill-Lake-Bistro

Zo rond 5 uur gingen wij naar voren waar ook gelijk een douche/toilet gebouw staat om eerst even lekker te douchen en dan daarna gezellig naar de bistro waar andere gasten ook aanwezig waren voor de maaltijd. Gezamenlijk drink je dan een drankje en een babbeltje. Na een heerlijke maaltijd en een paar drankjes gaan we weer terug naar de chalet want er moet wel gevist worden, en niet altijd zonder resultaat.

In de avond gingen we, nadat de hengels inlagen, een film kijken op de laptop Er staat wel een tv, maar kan alleen gebruikt worden met de DVD-speler die er staat, films zijn te leen bij de beheerder. Wij kozen voor een Netflix film op mijn laptop met onderbrekingen als de beetverklikkers afgingen. De WIFI verbinding was beperkt, omdat het een open gebied is.

Rond 11 uur haalde Ton de hengels binnen en zijn we gaan slapen. Wij kozen ervoor om niet ’s nachts te vissen, maar het is wel toegestaan. Halverwege de week hadden wij de luxe om als enige gasten nog aanwezig te zijn. Hierdoor kon Ton het hele meer bevissen en mochten wij onze menu wensen doorgeven.

Windmill-Lake

Het Windmill-Lake heeft 4 stekken, 2 stekken met een blokhut van 2 personen en een 4-persoons chalet en als enige een eigen wc.Een plek wordt meestal bij stek 4 geboekt, daar is geen slaapplaats aanwezig. Alle accommodaties liggen gelijk aan het water, uitzicht over het water mooier kan je het niet hebben.

Wij hadden de 4 persoons chalet met wc geboekt. Van alle makken voorzien, een mooi keukentje waar een Senseo apparaat staat waarmee je een lekker bakkie koffie kon zetten. Een gasfornuis en zelfs een bakoventje, maar daar hebben wij geen gebruik van gemaakt.

Genoeg ruimte in het toilet met een klein wastafeltje. Het belangrijkste van alles, het was allemaal schoon en rook fris.

Wij hadden het geluk dat het vrij goed weer werd voor de tijd van het jaar, in de ochtend wel fris, maar later op de dag heerlijk zonnetje zo zaten we lekker de hele dag op de veranda buiten.


Omgeving

In de omgeving zijn verschillende dorpjes, wij zijn hier alleen doorheen gereden. Misschien dat we de dorpjes de volgende keer bezoeken. Hiervoor moet je wel een stukje rijden, wij hebben ook een dagje gewinkeld, in het dorpje Moulins.

In Frankrijk kan je bijna alles in een supermarkt kopen. Wij hadden onze boodschappen gedaan en gingen toen weer snel terug om de hengels in te gooien, en niet voor niks. De week vliegt om, maar het is heel rustgevend en gezellig geweest.


Laatste avond

De laatste avond hebben wij nog gezellig met de beheerders wat gedronken. Alles zo ver we konden ingepakt zodat we zaterdagochtend vroeg weer de reis terug naar Nederland konden ondernemen. Het was een heerlijke rustig week, Ton heeft goed gevangen die week en wij zijn goed verzorgd door de beheerders.

Windmill-Lake-vis-6

We gaan zeker nog een keertje terug naar Windmill-Lake maar dan wel in een ander seizoen. Zo kunnen wij Windmill-lake in verschillende jaargetijden beleven.

Ook nieuwsgierig naar Windmill-lake kijk eens op hun website: www.windmill-lake.nl

One Reply to “Visvakantie op Windmill-Lake (Frankrijk)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *